10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (2024)

De hausse in tiny houses van de afgelopen tien jaar heeft zich in 2022 voortgezet, waarbij steeds meer huiseigenaren zich aangetrokken voelen tot de eenvoud en het minimalisme van deze levensstijl. Maar hoe betaalbaar zijn tiny houses eigenlijk? Moet u veel geld uitgeven om een tiny house te vinden met een beetje persoonlijkheid?

Hier is fantastisch nieuws: u kunt niet alleen een tiny house kopen dat gebouwd is om lang mee te gaan voor veel minder dan 100.000 euro; er is ook een grote variatie op dat prijspunt, zodat u gegarandeerd een huis vindt dat aan uw behoeften en levensstijl voldoet zonder dat het u geld kost.

Lees verder voor een overzicht van enkele van de beste tiny houses op de markt op dit moment, allemaal onder de 100K.

Tiny houses onder 100K

De aantrekkingskracht van tiny houses is wereldwijd blijven toenemen en volgens sommige schattingen zal de industrie in 2024 meer dan $5,8 miljard waard zijn[1]. Huiseigenaren waarderen tiny houses om vele redenen, waaronder hun milieuvriendelijkheid, relatieve betaalbaarheid en lagere onderhoudskosten.

Met een budget van minder dan 100K kunt u gemakkelijk een hoogwaardige prefab van eersteklas materialen krijgen. Bekijk de volgende opties.

1. Endura Plus

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (1)

De Endura Plus is een open schoonheid met twee slaapkamers en 43 vierkante meter vloeroppervlak en heeft alles wat u nodig hebt op het gebied van daglicht, ruimte om thuis te werken en slimme opbergoplossingen. Deze unit is groot genoeg om de status van permanente woning in het VK te krijgen, zodat u hem op uw land kunt plaatsen en er het hele jaar door in kunt wonen.

2. Jupiter

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (2)

De Jupiter heeft een modern ontwerp met veel doordachte ruimtebesparende functies, zoals een inklapbare tafel, een uitschuifbare bank en zelfs een terras dat uitgeklapt kan worden voor wat quality time in de buitenlucht. De Jupiter biedt comfortabel plaats aan vier volwassenen en wordt geleverd met een volledig afneembare aanhanger voor gemakkelijk transport.

3. Natura

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (3)

Met een enorme slaapkamer op de bovenverdieping, een aparte keuken en woonkamer, en een ingebouwd buitendek, is de Natura een ideaal tweepersoons huis voor mensen die de voorkeur geven aan afgebakende ruimtes boven een open plan. Dit tiny house heeft de optie van een houtkachel of een elektrisch fornuis en kan ook worden uitgerust met 3000w zonnepanelen.

4. Elegance Range

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (4)

Als het grootste legaal te slepen tiny house biedt de Elegance Range een indrukwekkende hoeveelheid ruimte voor familie-eenheden die mobiel willen zijn. Deze woning heeft twee slaapkamers op de bovenverdieping, een enorme douche met een jacuzzi, en een grote bank die omgebouwd kan worden tot nog meer slaapruimte.

5. Porto

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (5)

De Porto van Vagabond Haven is een draagbaar tiny house met een aantrekkelijk minimalistisch ontwerp waarmee u uw creativiteit de vrije loop kunt laten om de ruimte naar uw hand te zetten. De Porto heeft twee slaapzolders voor een totale slaapcapaciteit van zes volwassenen, waardoor het een verrassend ruim huis is gezien de trekbaarheid.

6. Abano T.O.W.

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (6)

De Abano T.O.W. is ontworpen met het oog op duurzaamheid. kan regenwater opvangen en voedsel produceren en wordt aangedreven door zonnepanelen voor maximale efficiëntie. Dit volledig mobiele tiny house is ideaal voor één tot twee personen die het gevoel willen hebben dat ze deel uitmaken van het landschap, waar ze ook naartoe gaan.

7. Dyno

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (7)

De Dyno is een road-legal woning met een open ontwerp en grote, comfortabele leefruimtes. De Dyno is bedoeld als vakantiehuis en heeft twee grote slaapzolders, elk met een enorm dakraam zodat u in slaap kunt vallen terwijl u naar de sterren kijkt.

8. Escape A17

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (8)

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is de Escape A17 een verplaatsbaar tiny housedat volledig uitgerust gekocht kan worden voor een off-the-grid levensstijl, zodat u naar elke bestemming kunt ontsnappen en uw huis met u mee kunt slepen. Grote ramen zorgen voor natuurlijk licht in de doordacht ontworpen leefruimte, zodat u zich verbonden voelt met uw omgeving, waar u ook bent.

9. EBH 659

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (9)

Een van de kleinste en meest betaalbare huizen op deze lijst, de EBH 659 heeft 16,5 meter woonruimte en kan tot vier personen herbergen. Met drie niveaus van koopopties kan dit huis worden aangepast aan vrijwel elke levensstijl, inclusief alle slimme opbergoplossingen en opvouwbare meubels die u gewend bent van een tiny house.

10. Traditional Range

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (10)

Met een aantrekkelijke slaapzolder, een prachtig houten interieur en een indrukwekkende stoom-spa douche combineert de Traditional Range van Tiny Eco Homes luxe en functionaliteit in één tiny house. De Traditional Range kan op verschillende manieren worden aangepast, inclusief de door u gewenste buitenverf of -lak.

Wat is een redelijke prijs voor een Tiny house?

Tiny house prijzen zijn net zo gevarieerd als tiny houses zelf. De kleinste en meest eenvoudige woningen kunnen gekocht worden voor minder dan 25K, terwijl grotere, complexere modellen tot wel 120K kunnen kosten.

Kan ik een Tiny house op mijn eigendom zetten?

De wetgeving inzake grondgebruik varieert, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de vereisten en normen voor permanente woningen in uw gebied voordat u uw ideale woning koopt. Een woning in het Verenigd Koninkrijk[2] moet bijvoorbeeld minstens 37 vierkante meter vloeroppervlak hebben om als permanente verblijfplaats beschouwd te worden.

Behouden Tiny Houses hun waarde?

De mate waarin een tiny house in waarde daalt, als dat al het geval is, hangt af van verschillende factoren, waaronder het huidige niveau van de vraag naar dat specifieke model tiny house. Een tiny house dat op wielen staat, zal na verloop van tijd over het algemeen minder waard zijn dan een tiny house met een volledige fundering en ingebouwde toegang tot elektriciteit en riolering.

Vind uw perfecte Tiny house

De tiny house markt is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat betekent dat er meer opties dan ooit zijn voor huiseigenaren die in 2022 willen kiezen voor de tiny house levensstijl. Met de grote verscheidenheid aan tiny houses die beschikbaar zijn onder de 100K, is er nog nooit een betere reden geweest om de hypotheek over te slaan en uw eerste of volgende huis rechtstreeks te kopen.

Klaar om uw kleine droomhuis te bouwen? Vertel ons over uw project en ontvang offertes van ons netwerk van tiny house fabrikanten.

Referenties

[1]$5,8 miljard in 2024:https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/050515/financial-considerations-buying-tiny-house.asp
[2]Wonen in het Verenigd Koninkrijk:https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1012976/160519_Nationally_Described_Space_Standard.pdf

10 Beste Tiny Houses onder 100K in 2022 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5603

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.